Vrijwilligers

Vrijwilligers gezocht

Het Getij is voortdurend op zoek naar enthousiaste, gemotiveerde en bekwame vrijwilligers voor ons inloophuis in Bergen op Zoom en activiteiten in de omliggende regio. Wanneer je interesse hebt om je als vrijwilliger bij Het Getij in te zetten, neem dan gerust contact met ons op via onderstaand mailadres:
vrijwilligerswerk@tantelouise.nl

Op deze pagina staan de functies waarvoor we vrijwilligers nodig hebben.

Vacatures

Gastvrouwen/heren

Als gastvrouw/heer ontvangt u onze gasten in de huiselijke woonkamer van de ontmoetingsplaats en geeft hen – onder het genot van een kopje koffie of thee – een luisterend oor, aandacht, begrip en warmte en voorziet hen van door hen gewenste informatie
Tijdsbesteding 1-2 dagdelen per week of in overleg.

Coördinator activiteiten

Deze coördinator heeft de regie waar het gaat om de invulling van de Getij-activiteiten en stemt deze af met de manager en de coordinatoren. Deze functie vraagt om een (cre)actieve kartrekker die met enthousiasme ons activiteitenaanbod onderhoud en vernieuwd.
Tijdsbesteding 1-2 dagdelen per week.

Locatie-coördinatoren

De locatie-coördinator is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken in onze ontmoetingsplaatsen. Hij/ Zij stemt zaken af met de vrijwilligers, collega-coördinatoren en de manager. De locatie coördinator werkt samen met 4-5 andere coördinatoren en vormt met hen en de manager het Co-team
Tijdsbesteding 1-2 dagdelen per week.

Wat verwachten wij van de vrijwilligers?

Als vrijwilliger draag je bij aan de missie van Het Getij. De gasten staan bij ons centraal en onze vrijwilligers zijn de ambassadeurs van het Getij. Al onze vrijwilligers worden met een IPSO-basistraining voorbereid op hun mooie en dankbaar werk.
Eigen ervaringen of meningen zijn -vaak- van ondergeschikt belang. Vanzelfsprekend ga je discreet en vertrouwelijk om met de informatie die je binnen het Getij krijgt.

Onze vrijwilligers zorgen er gezamenlijk voor dat er een prettige, gastvrije sfeer heerst en dat Het Getij een verzorgde indruk maakt. Daar horen ook  kleine huishoudelijke klusjes bij.
Elke vrijwilliger krijgt een inwerkperiode van 3 maanden.

Bij het Getij heb je zinvol, gevarieerd en belangrijk vrijwilligerswerk. Wij zorgen voor een vrijwilligers contract, een WA- en ongevallenverzekering en een onkostenvergoeding op declaratiebasis. Je hebt (evaluatie)gesprekken met de coördinator en er is periodiek intervisie met de andere vrijwilligers.

Onze vrijwilligers zijn gelijkwaardig aan de gasten. Je bent je bewust van nabijheid en afstand houden van de gast. Je ondersteunt de gasten en weet hen door te verwijzen. Je weet zelf om te gaan met verdriet, rouw en verlies. Als dat nodig is, weet je hulp te vragen. Dit betekent dat je je eigen grenzen kent.

Het Getij – en de mensen met kanker en hun naasten – heeft z’n vrijwilligers nodig om te kunnen zeggen; De vrijwilligers van ontmoetingsplaats “het Getij” staan voor u klaar!