Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Introductiecursus Mindfulness

30 augustus 2019 @ 08:00 - 17:00

In het najaar zal er in Inloophuis het Getij een introductiecursus mindfulness georganiseerd worden voor mensen met kanker en hun naasten.

Mindfulness leert je meer bewust en met aandacht in het leven te staan. Hierdoor zullen gedachten en emoties minder snel met je op de loop gaan. In de training leer je stil te staan bij het moment, zonder oordeel, door meditatie- en aandachtoefeningen. Op basis van wetenschappelijk onderzoek is vastgesteld dat Mindfulness bij mensen met kanker kan leiden tot minder stress en een betere kwaliteit van leven door invloed op angst, pijn en depressieve klachten. Het onderzoek hierover is overigens nog beperkt. De training is geschikt voor iedereen die kampt met klachten die te maken hebben met stress, somberheid, verdriet en angst, maar ook voor mensen die niet direct klachten hebben maar meer bewust willen leven. Ook mensen met chronische pijnklachten hebben baat bij MBCT.

Wanneer en waar:
Vier bijeenkomsten van 2 uur op woensdagochtend van 10.00u – 12.00u in Inloophuis het Getij, Westersingel 7 te Bergen op Zoom. De datums: Woensdag 11, 18 en 25 september en op woensdag 2 oktober 2019

Kosten:
Er zijn geen kosten aan verbonden, tijdens de cursus ontvang je koffie of thee, een werkboekje, geluidsbestanden en kun je gebruik maken van de matjes, dekens en kussens.

De trainer:
Christel Kronenberg (52 jr), psycholoog NIP en Mindfulnesstrainer, is eigenaar van Mindhelp. Zowel privé als in haar werk als verpleegkundige, radiotherapeutisch laborant en psycholoog binnen een huisartsenpraktijk heeft zij ervaring in het omgaan met en begeleiden van mensen met kanker en hun naasten.

Meer informatie of aanmelden via info@mindhelp.nl of 06-41248474.
Aanmelden kan ook via Inloophuis Het Getij via mailadres leanne.otto@tantelouise.nl of telefonisch 06-14188392

Gegevens

Datum:
30 augustus 2019
Tijd:
08:00 - 17:00