Het Getij door onder de vlag van tanteLouise

Het Getij tijdens een actie afgelopen zomer.

Het inloophuis in Ossendrecht is helaas gesloten. Zorgorganisatie tanteLouise zet de activiteiten voort vanuit het inloophuis in Bergen op Zoom. “Maar dat betekent niet dat we uit Ossendrecht vertrekken. We blijven daar activiteiten organiseren.”

Afbeelding: een sponsoractie voor Het Getij in de zomer van 2021.

TanteLouise heeft per 1 januari 2022 (het bestuur van) Het Getij overgenomen, nadat de stichting in zwaar weer dreigde te belanden. Het Getij is grotendeels afhankelijk van giften en de inzet van vrijwilligers, en vanwege corona konden veel sponsoracties niet doorgaan.

“Deze ontmoetingsplekken zijn te waardevol om verloren te laten gaan”, zegt Jan-Kees Van Wijnen, bestuurder van tanteLouise. “Als grote zorgorganisatie heeft tanteLouise zowel de financiële middelen als (professionele) kennis en infrastructuur om Het Getij in veilige haven te loodsen en nieuw leven in te blazen. Maar dan wel centraal aangestuurd vanuit één locatie, die in Bergen op Zoom en met een vaste coördinator.”

Activiteiten in Ossendrecht

Het sluiten van de locatie aan de Onze Lieve Vrouw ter Duinenlaan in de volksabdij in Ossendrecht betekent niet dat mensen uit die gemeente straks voor activiteiten naar Bergen op Zoom moeten. Jan-Kees: “TanteLouise beschikt overal op de Brabantse Wal over eigen. We kunnen op die manier, met activiteiten op thema, prima maatwerk leveren. Zelfs in plaatsen als Steenbergen en Dinteloord, als daar behoefte aan is.”

Behoefte van patiënten

Momenteel onderzoekt tanteLouise waar precies die behoeftes van potentiële gasten liggen. Want de mensen met kanker van nu, zijn niet meer hetzelfde als die van vijftien jaar geleden”, weet Leanne Otto, manager kortdurende zorg bij tanteLouise. “Daar moeten we onze activiteiten op afstemmen. Natuurlijk blijft er behoefte aan lotgenotencontact, zoals samen wandelen. Maar een groeiende groep, met name jongere mensen, heeft bijvoorbeeld weer belangstelling voor online webinars. Daar spelen we met de ketenpartners in de regio zo goed mogelijk op in.”

Vrijwilligers gezocht

Het is de bedoeling dat op korte termijn weer de eerste activiteiten kunnen plaatsvinden. Eerste vereiste is echter het werven van nieuwe vrijwilligers. “Niet alleen om het aanbod aan activiteiten te verruimen, maar ook om de continuïteit te waarborgen. We willen iets moois neerzetten.” Interesse in vrijwilligerswerk bij Het Getij? Stuur dan een mailtje naar hetgetij@tantelouise.nl