1.300 kilometer fietsen voor inloophuizen kankerpatiënten

1.300 kilometer fietsen voor inloophuizen kankerpatiënten

Evelien van der Werff, die zelf kanker heeft gehad, fietst langs alle 75 IPSO-inloophuizen in Nederland om geld voor deze huizen in te zamelen. Maandag 14 juni kwam ze langs bij Het Getij in Bergen op Zoom. Daar kreeg ze een warm welkom van vrijwilligers, gasten en bestuursleden.

‘Een inloophuis is een plek waar je naartoe kan als je kanker hebt of kanker hebt gehad, maar ook voor naasten. Je kan er terecht voor een gesprek of contact met lotgenoten’, vertelt Evelien tegen ZuidWest TV, die het bezoek kwam filmen. ‘In coronatijd zijn de huizen ruim een jaar dicht geweest. Op deze manier wil ik ze een financieel steuntje in de rug bieden. Zodat ze weer activiteiten kunnen gaan organiseren.’

Doneren
Leanne Otto, coördinator van Het Getij, haalde samen met vrijwilligers nog eens 550 euro op met snoepjesverkoop. De cheque kreeg Evelien maandag overhandigd. Ook doneren? Dat kan nog steeds via de website van het KWF..

Warm welkom
Van de ‘vaste gasten’ waren Cisca, Jacqueline en Gerrie aanwezig. ‘De eerste keer is de drempel heel hoog om hier binnen te stappen’, zegt Gerrie. ‘Je weet niet wat je kan verwachten.’ Allemaal zijn ze blij dat de stap toch hebben gezet. ‘Je wordt zo warm onthaald’, vertelt Cisca. ‘Het is fijn om onder lotgenoten te zijn, mensen die snappen wat je doormaakt. En het gaat echt niet altijd over kommer en kwel.’ Gerrie: ‘Nee, het is vooral veel geouwehoer.’ Jacqueline: ‘Een soort thuiskomen.’

Activiteiten Het Getij
Het Getij wil de activiteiten gauw weer opstarten. Houd deze website in de gaten voor meer informatie.